Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
5.750 Ft (4.528 Ft + ÁFA)
Menny.:DB
Gyártó:

Biocid tartalmú, oldószeres faanyagvédő. Kiválóan alkalmas a kültéri faszerkezetek védelmére megszüntető és megelőző céllal is. Megmunkált vagy kéreg- és háncsmentes, egészséges, légszáraz faanyagoknak kékpenésszel, farontó gombákkal és rovarokkal szembeni védelmére szolgál. A faanyag rostjai közé mélyen beszívódik, azokon erősen megtapad. Használatát kültéri, vagy nedvességnek kitett helyeken ajánljuk. Nem képez fedő bevonatot. A fa rostjai közé mélyen beszívódik, és ott megtapadva fejti ki hatását.

További információkért görgessen lejjebb!
Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 10210167

A webshopban és az üzletünkben az árak eltérhetnek egymástól!

Nagyobb mennyiségben vásárolna ? Kérjen egyedi projekt ajánlatot!

EGYEDI AJÁNLATOT KÉREK

Előnyök

  • Kékgomba elleni védelem

  • Megelőző és megszüntető védelemet nyújt

  • A faanyag rostjai közé mélyen beszívódik, azokon erősen megtapad

Lazurán Univerzális faanyagvédőszer 0,75l

Szín
Színtelen
Kiszerelés
5.750 Ft (4.528 Ft + ÁFA)
Menny.:DB
Kívánságlistára teszem

Paraméterek

Tipus Faanyagvédőszer
Alkalmazási terület KÜLTÉRI HASZNÁLATRA
Színek száma / színezhetőség -
Külső megjelenés ÁTTETSZŐ, A FA FELÜLETÉBE MÉLYEN BESZÍVÓDÓ.
Anyagszükséglet / kiadósság 3-5 M2/Ló
Felhordás módja ECSETTEL VAGY MÁRTÁSSAL
Rétegszám 2 RÉTEG
Száradási idő 1 ÓRA ALATT PORSZÁRAZ. ÁTFESTHETŐSÉGI IDŐ:1 ÓRA UTÁN ÁTFESTHETŐ +23 °C LEVEGŐ- ÉS ALJZATHŐMÉRSÉKLETNÉL, 65% RELATÍV PÁRATARTALOM MELLETT. A RÉTEG TELJES ÁTSZÁRADÁSA, A VÉDELEM KIALAKULÁSA 72 ÓRA MÚLVA KÖVETKEZIK BE.
Hígíthatóság A TERMÉK HASZNÁLATRA KÉSZ ÁLLAPOTBAN KERÜL CSOMAGOLÁSRA, NEM SZÜKSÉGES AZT HÍGÍTANI!

Leírás

Termékleírás

Felületek előkészítése:

A termék már lakkozott, festett fafelületen közvetlenül nem alkalmazható, csak a bevonat teljes eltávolítása után. Nem alkalmazható játékok, méhkasok, hajtató- és üvegházak faszerkezetének, valamint élelmiszerrel és takarmánnyal közvetlenül érintkező faanyagok védőkezeléséhez. A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő felület max. 5% nedvességtartalmú faanyag lehet. Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti és + 25°C feletti hőmérsékleten, ami a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.

Új fafelületek előkészítése:

A festendő fafelületet finom csiszolóvászonnal meg kell csiszolni, majd portalanítani.

Puhafa-felületek előkészítése:

A különféle még bevonat nélküli, új puhafa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás után közvetlenül kezelhetők a Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel. A régi, elöregedett fa felületeket, a korhadt, málló felületek lecsiszolása után esetenként ismét Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel kell kezelni. Ha a fenyőfélék természetes gyantatartalma nagymértékben lecsökkent, szükség lehet Lazurán Lenolajkencés impregnálásra is a kezelés előtt. Fokozottan ügyeljünk arra, hogy az impregnálás után a felület ne maradjon ragacsos, ezért a lenolajkence felhordása után kb. 2 órával a felületet minden esetben töröljük vissza egy száraz ronggyal.

Keményfa-felületek előkészítése:

A különféle még bevonat nélküli, új keményfa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás után közvetlenül átvonhatók a Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel. Régi, elöregedett felületek esetén a málló, korhadt részeket csiszolással el kell távolítani, majd portalanítás után szükség esetén ismét faanyagvédőszerrel kezelni. Általában lenolajkence alkalmazása nem szükséges.

Egzóta fafelületek előkészítése:

Egzóta fafelületek kezelése előtt a fafajta forgalmazójától kérjen tájékoztatást a javasolt kezelés módjáról. A különféle trópusi fafajták átvonása előtt minden esetben csináljunk kis felületen próbafestést. A kivitelezési technológiát ennek megfelelően állítsuk be.

Régi, már festett felületek előkészítése:

Korábban vastaglazúrral vagy zománcfestékkel festett fa felületéről a festéket teljes mértékben el kell távolítani. Csiszolás és portalanítás után lehet a további műveleteket végezni. A festendő felület állapotától függően szükség lehet gombagátló megelőző vagy megszüntető kezelésre is. Ezt a Lazurán Univerzális faanyagvédőszer alkalmazásával végezhetjük el. Amennyiben a felület elöregedett, repedezett és erősen szívóképes a festendő felületet Lazurán Lenolajkencével kell kezelni

Alkalmazás:

A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A Lazurán Univerzális faanyagvédőszer felhasználásra

kész állapotban kerül forgalomba, azt hígítani nem szabad. A terméket ecsettel vagy mártással vigyük fel a kezelendő felületre. Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti és +25°C feletti hőmérsékleten, ami a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.

Egyéb tudnivalók:

Eszközök tisztítása: a szerszámok tisztítására és az elcseppenések eltávolítására azok megszáradása előtt szintetikus hígító vagy lakkbenzin alkalmas.

Megjegyzés:

A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott kezelendő felület vizsgálatától.
 

A terméket +5 és + 30 ℃ közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

Kérdésed van ? Szakmai tanácsra van szükséged ? Nem találod amit keresel?
Ebben az esetben fordulj hozzánk bizalommal. Szakertő kollégáink állnak a rendelkezésedre.

info@vitalkolor.hu
+36306110526
Vagy használd a chat modult (jobb alsó sarok)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére