Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nemesvakolatok, vékonyvakolat

Rendezés:

Baumit DuoTop Akril vékonyvakolat 25kg

16.380 Ft -tól
Rendelhető

A Baumit DuoTop 25kg egy kiváló minőségű, műgyanta kötőanyagú homlokzati vékonyvakolat. A vékonyvakolat több száz színben és két textúrában elérhető. A vékonyvakolat ellenáll az időjárási viszonyoknak és az UV sugárzásnak, valamint hosszú élettartamú. Megfelelően alkalmazva az eredmény egy szép, egyenletes, esztétikus homlokzat. Leginkább hőszigetelő rendszerek fedőbevonataként alkalmazzák.

Színt ide kattintva tudsz választani

Baumit SilikonTop vékonyvakolat 25kg

26.150 Ft -tól
Rendelhető

A Baumit SilikonTop vékonyvakolat 25kg kiváló minőségű homlokzati vékonyvakolat, szilikongyanta kötőanyaggal, mely magas vízlepergető és páraáteresztő képességgel rendelkezik. Ellenáll a szennyeződésnek és időjárásálló. Könnyen feldolgozható, univerzálisan felhasználható, védi a homlokzatot a károsodástól. A tökéletes választás, ha tartós, magas minőségű homlokzati vékonyvakolatra van szükséged.

Színt ide kattintva tudsz választani

Baumit StarTop prémium szilikonos vékonyvakolat 25kg

36.680 Ft -tól
Rendelhető

Baumit StarTop prémium vékonyvakolat 1. színcsoport 25kg vízlepergető tulajdonságának köszönhető az esővíz lemossa a megtapdt szennyeződéseket. A felület gyors száradása pedig megakadályozza algák és penészek kialakulását. A Baumit StarTop vékonyvakolat tulajdonságainak köszönhetően a homlokzat tiszta és újszerű állapotát hosszú távon megőrzi.

Színt ide kattintva tudsz választani

Baumit UniPrimer vakolatalapozó fehér 25 kg

34.830 Ft
Rendelhető

Oldószermentes, feldolgozásra kész, szerves kötőanyagú alapozó. Biztosítja az alapfelületek egyenletes nedvszívását és megfelelő tapadását.Alkalmazható valamennyi Baumit homlokzati vékonyvakolathoz.

Baumit UniPrimer vakolatalapozó fehér 5kg

9.370 Ft
Rendelhető
Feldolgozásra kész általános alapozó, mely az alapfelületek egyenletes nedvszívását és megfelelő tapadását biztosítja. Alkalmazható valamennyi Baumit homlokzati vékonyvakolathoz. A termék elérhető 25 kg-os és 5 kg-os vödrös kiszerelésben.

Dryvit vakolat dörzsölt 2mm fehér 25kg

11.490 Ft
Raktáron

Diszperziós kötőanyagú,dörzsölt struktúrájú színkeverőgéppel színezhető vékonyvakolat

(1)

Dryvit vakolat kapart 1.5mm fehér 25kg

11.490 Ft
Raktáron
Diszperziós kötőanyagú,kapart struktúrájú színkeverőgéppel színezhető vékonyvakolat
(1)

Mint, ahogy a nevükben is benne van, a vékonyvakolat felvitele vékonyan, azaz pár milliméter vastagságban történik. Ebből kifolyólag nagyon fontos, hogy a falfelület kellőképpen sima és egyenes legyen, különben a hibák, illetve az egyenetlenségek át fognak látszani rajta. A vékonyvakolat lényegében nem más, mint egy fedőbevonat, ami általában hőszigetelő rendszerek bevonására, valamint a beton homlokzatfelületek díszítésére szolgál. Két struktúra létezik belőle: az egyik a kapart, a másik pedig a dörzsölt. Ez utóbbit gördülő szemcsés vakolatnak is szoktuk nevezni, mert az anyagba 1,5-3 milliméteres szemcséket kevernek. A bennük található kötőanyagok szerint is lehet csoportosítani őket.

Ez alapján vannak műgyanta, szilikon és szilikát vékonyvakolatok is. Mindegyiknek megvan a maga előnye, illetve hátránya, amit érdemes figyelembe venni vásárláskor. Mind közül az egyik legnépszerűbb a műgyantás, ennek van a legkedvezőbb ára. A szilikonos fajta már valamivel drágább, viszont jobb vízlepergető képességgel rendelkezik, illetve a napsugárzással és az algásodással szemben is ellenállóbb. A szilikátost pedig ott érdemes használni, ahol fontos a kimagasló lég- és páraáteresztés. Ilyenek például a vályogházak és a homlokzati kőzetgyapot hőszigetelő rendszerek. Bár szakmailag van némi különbség a vékonyvakolatok és a nemesvakolatok között, a köznyelvben egymás szinonímájaként szokták használni a két kifejezést. A nemesvakolatot főleg régebben használták, onnan lehet megismerni, hogy szürke színe és durva struktúrája van.

Az oldal tetejére